Eschscholtzia Butter Bush – Informatii Aditionale
Macul Californian Eschscholtzia Butter Bush este un soi anual de dimensiuni medii (25-50 cm) cu flori semi-duble de culoare galben pal.
Macul Californian poate fi plantat la marginea rocariilor, bordurilor sau paturilor florale alaturi de alte plante sau in ghivece.
Florile sunt atragatoare pentru fluturi si albine, iar plantele se autoinsamanteaza putand sa va bucurati de Eschscholtzia Butter Bush si in urmatorul an.
Cand si cum se seamana Eschscholtzia Butter Bush?
Semintele pot fi plantate in perioada martie-mai.
Solul se uda in permanenta pe parcursul perioadei de germinare si in faza de rasad, iar germinarea va avea loc in 7-30 zile procesul prelungindu-se daca temperaturile sunt sub 15-22°C.
Deoarece plantele sunt sensibile la transplantare este recomandata plantarea semintelor direct in locul definitiv.
Daca se doreste plantarea in spatii protejate este foarte important ca semanarea sa se faca in tavite alveolare, iar rasadurile sa fie transplantate cu atentie pentru a nu deranja radacinile.
Din cauza dimensiunilor reduse ale semintelor de Mac Californian se recomanda amestecarea acestora cu nisip pentru o semanare uniforma.
Semintele se presara la suprafata solului bine lucrat, lipsit de buruieni si udat inainte de momentul semanarii.
Semintele au nevoie de lumina pentru a germina astfel incat acestea se acopera cu un strat fin de pamant, cu ajutorul unei greble.
Pentru a evita supraaglomerarea rasadurile trebuie rarite atunci cand s-au dezvoltat primele perechi de frunze adevarate pastrand o distanta de 15-30 cm intre plante si randuri.
Eschscholtzia Butter Bush – Sfaturi Utile
Eschscholtzia Butter Bush prefera zonele insorite, este usor de cultivat, nu necesita conditii speciale de ingrijire si are o toleranta ridicata la seceta.
Florile de Mac Californian pot fi taiate si pastrate in vaza, dar au o durata scazuta de viata.
Atentie! Atat semintele de Mac Californian, cat si celelalte parti ale plantei sunt toxice daca sunt ingerate. Sensibilitatea la toxine variaza in functie de greutatea, varsta si sensibilitatea fiecarei persoane, copiii fiind mai vulnerabili decat adultii.